In moederdag weekend van 11 en 12 mei 2019 wordt traditiegetrouw de Nacht van Zaamslag verreden. Dit jaar de 46e editie. De eerste deelnemers vertrekken vanaf het Plein te Zaamslag om 19:01 uur. De eerste deelnemers zullen rond de klok van 1 uur aan de finish arriveren...
Dit jaar wordt gebruik gemaakt van wegen in de gemeente Terneuzen en Sluis. Het eerste deel wordt uitgezet door Johan de Reu gaat door het oostelijk deel van het Kanaal Gent-Terneuzen. De verplichte rustpauze is wederom voorzien in HCR Dallinga te Sluiskil. Het tweede deel gaat in westelijke richting en wordt uitgezet door Peter Boekhorst. Inmiddels de vaste uitzetters voor de Nacht van Zaamslag, waardoor er weer gerekend kan worden op een gevarieerde en spannende rit. In voorgaande edities is steeds een spannend parcours uitgezet met zowel verharde als onverharde wegen. De gehele organisatie bestaat bovendien uit vele vrijwilligers die garant staan voor een vlot verloop van de inschrijvingen en het samenstellen van de uitslag.

Systemen
Kaartlezen kan op verschillende manier. Van eenvoudige bol-pijl situaties met afstanden tot grensbenadering en ingetekende lijn met blokkades. Het is de bedoeling om de uitgestippelde route zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Deelnemers kunnen dit jaar inschrijven voor 4 klassen INSTAPKLASSE (voor de beginnende kaartlezers), TOURKLASSE (voor deelnemers met meer ervaring), en SPORTKLASSE (voor de ervaren deelnemers). Deelnemers met voertuigen die vóór 1995 op kenteken zijn gezet, kunnen er voor kiezen deel te nemen in de OLDTIMER TOURKLASSE. De deelnemers in deze klasse rijden een zelfde rit als de TOURKLASSE, echter wordt hiervoor een apart klassement opgemaakt.Voor de INSTAPKLASSE is er GEEN apart oldtimer klassement.

Voor de INSTAPklasse bestaat de route opdrachten uit Ingetekende lijn en Pijlenrit kortste route. De TOUR- en OLDTIMERklasse krijgen te maken met Ingetekende lijn, Pijlenrit kortste route, BARIL (ingetekende lijn met blokkades), Grensbenadering , Puntenrit kortste route en Pijlen-puntenrit. De SPORTklasse sturen de uitzetters op pad volgens dezelfde systemen als de TOURklasse, alleen zitten hier een aantal extra omrij opdrachten in. Na de finish ontvangen de deelnemers een duidelijke uitleg van deel 1, en nog voor de prijsuitreiking zal ook de uitleg van deel 2 worden uitgereikt.

Praktische proef
Na deel 1 en nog voor de rustpauze mogen de deelnemers zich uitleven op een afgesloten terrein waar zij hun rijderskunsten mogen laten zien tijdens een praktische proef. Hiervoor wordt een apart klassement opgemaakt. Een aantal vrijwilliger gaan dit inrichten.

Regelmatigheidsrit
De organisatie hanteert een (zeer) ruim tijdschema zodat de deelnemers zich aan de wettelijke snelheid kunnen houden en toch voldoende tijd over houden om de route uit te zoeken zonder in tijdnood te komen.

De Nacht van Zaamslag is GEEN snelheidswedstrijd. De gemiddelde snelheid is vastgesteld op 30 km/u. Van de deelnemers mogen we verwachten dat ze het traject binnen de tijd kunnen afleggen bij deze gemiddelde snelheid. Op een aantal delen van het traject is een aangepaste snelheid van 15 km/uur van toepassing om de overlast naar de omgeving zo beperkt mogelijk te houden.

Inschrijven
Op deze website is de inschrijving reeds geopend. De inschrijving bedraagt € 50,- per equipe. Dit is inclusief een aantal consumptiebonnen bij de start, en Soep met broodjes tijdens de rustpauze of na de finish. De voorinschrijving sluit op zondag 5 mei 20:00 uur. Op de wedstrijddag zelf kan ook nog ingeschreven worden vanaf 17.00 uur tot 18:30 uur aan de wedstrijdtafel in Café Plein 23 voor zover er nog plaatsen vrij zijn. Gezien de opkomst van voorgaande edities hebben we 80 startplaatsen gereserveerd: 30 voor de Instapklasse, 35 voor de Tourklasse en 15 voor de Sportklasse. Tijdens de inschriivingsperiode kan dit nog worden aangepast.

Wednesday the 1st. webdesign ©2015 Hemel Video - Templates Joomla 3.3