In 2017 hebben 5 Nederlandse en 1 Belgische vereniging besloten om in 2018 te starten met een (club)grensoverschrijdende competitie op het gebied van kaartlezen en routebeschrijvingen. Dit zijn A.S.C. de Baronierijders, Automobiel- en motorclub Rockanje, Classic Race & RallyTeam, GAC De Krabbenrijders, ROHAC Historisch Rallyteam en de Zeeuws-Vlaamse Automobiel Sport Club “ZEVAC”. Door wat met de eerste letters van de vereniging te husselen is de naam CARGAZ ontstaan.

Op 5 februari 2019 is er een evaluatie geweest over het eerste jaar 2018. Hierbij waren naast de vertegenwoordigers van de 6 deelnemende verenigingen, ook vertegenwoordigers van 6 belangstellende verenigingen aanwezig. In totaal hebben er in 2018 over de 6 ritten 270 verschillende deelnemers aan één of meer ritten deelgenomen in zowel de TOUR- als de SPORTKLASSE. Besloten is om de naam van deze samenwerking niet aan te passen.

Iedereen in de vergadering was er van overtuigd om hiermee verder te gaan. Voor 2019 zijn er 2 Belgische en 10 Nederlandse verenigingen die allen 1 rit organiseren die meetelt in het CARGAZ kampioenschap. Gevolg was wel dat het reglement voor 2019 moest worden aangepast. Omdat er 7 kaartleesritten zijn en 5 routebeschrijvingsritten, is er voor gekozen om de resultaten van 6 ritten te laten meetellen. Hierbij dient minimaal 1 rit uit de andere discipline te zijn meegenomen. Om deze manier worden kaartlezers verplicht om aan minimaal 1 routebeschrijvingsrit deel te nemen, en andersom de deelnemers aan de routebeschrijvingsritten minimaal 1 kaartleesrit. Dat leek de vergadering de meest eerlijke manier van het klassement opmaken.

Op 11 december j.l. is vanuit Stellendam op het donkere Goerree-Overflakkee de laatste rit uit het Cargaz 2019 kampioenschap verreden. De ROHAC had een leuke rit uitgezet die via de RallyApp werd gevolgd. Ondanks een aantal beperking een leuk systeem met voldoende mogelijkheden. De volledige einduitslag zal ook op de website www.cargaz.nl worden gepubliceerd. Zodra er nieuwe informatie is over 2020 zal die ook daar worden bekendgemaakt.

Proficiat aan de winnaars. In de Sportklasse zijn dit 1) Gerard van Leersum, 2) Sjirk Attema en 3) Frits Veringmeier. In de Tourklasse gingen de bekers naar 1) An Meeusen, 2) Peter de Bock, en 3 Francois Meeusen.

 

In 2020 zal het CARGAZ kampioenschap ook weer verreden worden. Door de wereldwijde Corona pandemie kan van de aangekondigde agenda worden afgeweken.

 

 

 

 

Monday the 6th. webdesign ©2015 Hemel Video - Templates Joomla 3.3